
Hellapoliisin Salmiakki-Nutellakakku
Haluatko maistaa jotain todella herkullista? Rouskuvat suklaakeksit, rapea marenki, täyteläinen Nutella ja yllätyksenä samettinen täyte, jossa maistuu salmiakki. Houkutteleeko? Salmiakin maku tulee kotimaisen Aromi Artesaanin makuaromista, joita on saatavilla heidän verkkokaupastaan. Tutustu valikoimaan ja piristä omia leivonnaisia ja juomia erimakuisilla aromeilla, joita löytyy valikoimista runsaasti.
Salmiakki-Nutellakakku
10-12 annosta
Pohja:
1 valmis marenkikakkupohja
150 g suklaa-cookies keksejä tai muita keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
1-2 l vettä
7 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponejuustoa
¾ dl vettä
200-300 g Nutellaa
15-20 tippaa Aromi Artesaani Musta Salmiakki aromia tai maun mukaan
½ dl sokeria tai maun mukaan
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
marenkia
muutama kumkavatti
suklaamunia tai muita makeisia
Valmistus:
Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä.
Laita keskelle arkkia valmis marenkikakkupohja.
Murenna suklaa-cookiesit tai muut keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa nuijimalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Laita keksiseos marenkipohjan ympärille vuoan reunoille.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Kiehauta ¾ dl vettä ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos ripeästi kahteen osaan.
Sekoita toisen joukkoon Nutella ja mausta toinen seos Aromi Artesaanin Musta Salmiakki aromilla ja sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Kaada Nutellaseos marenki-keksipohjan päälle ja laita päälle salmiakkiseos.
Voit nostella seoksia keskenään sekaisin haarukalla.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Pyöräytä kakku irti vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen.
Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto päälle ilmavasti lusikalla.
Murenna pinnalle muutama marenki, leikkaa reunoille paloja suklaamunista tai käytä pieniä suklaamunia. Voit laittaa päälle myös puolitettuja kumkvatteja tai koristella kakun oman mielesi mukaan.
Reseptissä käytetty aromi löytyy täältä.
Kaipaatko lisää reseptejä? Löydät ne täältä!