
Hellapoliisin Hedelmäinen Britakakku
Britakakku kuuluun kesään siinä missä raekuuro juhannukseen!
Testaa Hellapoliisin super herkullinen hedelmäinen Britakakku!
Hedelmäinen Britakakku
12-16 annosta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
50 g manteli- tai pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kermaa tai maitoa
Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
20 tippaa Aromi Artesaani Persikkapyörre -makuaromia
Täyte:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl sokeria tai maun mukaan
20-30 tippaa Aromi Artesaani Persikkapyörre -makuaromia
n. 150 g mango- tai persikkapaloja
Pinnalle:
3 rkl tomusokeria
2 nektariinia viipaleina
100 g ananaskirsikoita

Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi tai margariini ja lisää joukkoon sokeri.
Vatkaa vaahdoksi.
Lisää kananmunankeltuaiset yksi kerrallaan vatkaten.
Lisää gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhot, manteli- tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita nopeasti sähkövatkaimella.
Lisää maito ja vatkaa hetki, kunnes taikina on tasainen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Valmista marenki.
Vaahdota kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta lopuksi Persikkapyörre -makuaromilla ja tarkista maku.
Levitä marenkivaahto taikinan päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Valmista täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja Persikkapyörre makuaromia. Tarkista maku.
Halkaise torttulevy kahteen osaan keskeltä uunipeltiä.
Siirrä toinen puolikas tarjottimelle isoja lastoja apuna käyttäen.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja nosta päälle toinen torttulevy.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele nektariinilohkoilla ja ananaskirsikoilla.
Tarjoa!
Persikkapyörre aromin löydät täältä.
Katso myös muut herkulliset artesaanin reseptit!
Kannattaa kurkata myös artesaanin oppaat täältä.