
Helppo itse tehty suklainen lakritsitoffeejäätelö
Suklainen lakritsitoffeejäätelö
Itse tehty jäätelö on helppo valmistaa. Jäätelöpohjan valmistamiseen tarvitset vain muutaman eri ainesosan ja vatkaimen.
Perus jäätelöpohja:
- 1 prk (2,5 dl) soija- tai kauravispiä (esim. Alpro Soya soijavispi tai Fazer Aito kauravispi)
- 1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)
Maustamiseen:
- 1/2 rkl vaniljasokeri
- Rouhittua suklaata maun mukaan n.0,5-1dl
- 10 tippaa Musta Toffee aromia
- Kaada kulhoon soija- tai kauravispi. Vaahdota kuohkeaksi. Vähennä vatkaimen tehoa ja sekoita vaahdon joukkoon kondensoitu kookosmaito.
- Lisää joukkoon vaniljasokeri, suklaa sekä Musta Toffee aromi tipat. Sekoita ja tarkasta maku.
- Laita jäätelömassa laakeaan pakastuksen kestävään astiaan. Anna jäätyä yön yli.
Voit helposti muunnella perus jäätelöpohjaa oman maun mukaan vaihtamalla toiseen herkulliseen makuaromiin. Hyvä nyrkkisääntö aromien kanssa on lisätä 5-10 tippaa / 2dl ja sitten tippa kerrallaan, jos kaipaat vielä lisää makua.
Jäätelön täytteeksi suklaan sijaan toimii mainiosti esimerkiksi rouhittu Oreo-keksi tai vaikka pähkinät. Voit myös jakaa jäätelöpohjan kahteen osaan sekä maustaa ne eri aromeilla. Kaada sen jälkeen jäätelömassat kerroksittain astiaan ja laita jäätymään.
Herkullisia jäätelöhetkiä!
Rakkaudella,
Aromi Artesaani